Het bestuur van Voka Kempen Midden verkoos voedingsbedrijf Peeters-Govers uit Lille tot winnaar van de LON-Award Voka Kempen Midden 2015. Het bedrijf dingt hierdoor op 12 juni mee naar de Prijs Ondernemen 2015.


Voka Kempen Midden is één van vijf Lokale Netwerken van Voka - KvK Kempen met bedrijven uit de regio Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout, Ravels, Turnhout en Vosselaar. Het was bestuurslid Peter Janssen – vorig jaar met zijn bedrijf Glacio/IJsboerke winnaar van de Prijs Ondernemen – die het goede nieuws aan de zaakvoerders van Peeters-Govers mocht overbrengen. Het bedrijf produceert vlees en vleesbereidingen en distribueert groenten, fruit en vleeswaren.

De verswaren zijn niet enkel bestemd voor de eigen supermarkten, maar ook voor distributieklanten in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Nederland. 'Peeters-Govers is een familiale onderneming die niet alleen mooie cijfers kan voorleggen, maar ook voortdurend ambitie en durf toont', verduidelijkt Janssen de keuze. 'Het bedrijf exploiteert nu al zes supermarkten in Gierle, Beerse, Turnhout, Berchem, Deurne en Antwerpen.

Daarnaast zijn er plannen om de komende jaren vier nieuwe vestigingen te openen. En ze spelen met die nieuwe initiatieven niet op veilig. Ze durven te kiezen voor concepten die uniek zijn voor onze regio. Door de nadruk te leggen op verse producten en bewust de lokale en persoonlijke kaart te trekken, staan ze hun mannetje in een sector gedomineerd door grote ketens.'

Groeien en investeren
'We waren toch een beetje verrast toen Peter ons het goede nieuws bracht', zeggen zaakvoerders Jan en Wim Peeters. 'Uiteraard zijn we er heel blij mee. We zijn een familiebedrijf dat al drie generaties verankerd is in de regio. De jongste jaren zijn we volop aan het groeien en aan het investeren.

Vorig jaar bouwden we nog een nieuwe verscentrale van 5000m², goed voor een investering van 4,5 miljoen euro. Het is bijzonder fijn om vast te stellen dat al die inspanningen opgemerkt worden en dat collega-ondernemers ons deze mooie prijs geven. En met ons bedoel ik iedereen in het bedrijf. In totaal werken we met zo'n driehonderd medewerkers, deze prijs krijgen we nooit zonder hen.'

Vijf winnaars
De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen.

'Het zijn de LON-besturen zelf die een shortlist opstellen van bedrijven uit hun regio die aan deze voorwaarden voldoen', legt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka uit. 'Het zijn dus de ondernemers zelf die nomineren. Uit deze shortlist van ondernemingen kiest onze professionele jury dan de winnaar van de LON-award.

Met Decapac uit Herentals, Odrada Interieur uit Balen en Peeters-Govers uit Lille zijn nu al drie kandidaten gekend. De volgende weken zullen ook de twee ontbrekende LON-winnaars bekend gemaakt worden. In juni komen deze vijf bedrijven in aanmerking voor de Prijs Ondernemen 2015.'